
Hacamat Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Hacamat yaptırmayı düşünenlerin en çok merak ettiği konu hacamat öncesi nelere dikkat edilmesi gerektiğidir. Özellikle ilk defa hacamat yaptıracak olanların hazırlıklı olması için uygulama öncesi ne gibi hazırlıkların yapılması gerektiğini bilmesi gerekir. Gerek herhangi bir rahatsızlık için gerekse sağlıklı durumun devam etmesi için hacamat yaptırılmaktadır.
Hacamat Nasıl Yapılır?
Hacamat için uygun görülen ve hacamat için hazır olan kişi Sağlık Bakanlığı’ndan yetkili bir hekime hacamat yaptırır. Kılcal damarlarda birikmiş kirli kanın ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan hacamat hekim tarafından uygun görülen noktalara yapılır. Uygulama yapılacak yer temizlenir ve hacamat bardağı veya kupaları yerleştirilerek vakumlanır. Ortalama 1-4 dakika sonra kupalar sökülür ve vakumlanan noktalara ince uçlu neşterle küçük çizikler atılır. Kupalar aynı yere tekrar yerleştirilir ve kan dolması beklenir. Kan biriken kupalar çıkarılır ve hacamat yapılan bölge temizlenerek işlem tamamlanır.
Toplamda 25-30 dakika süren hacamat öncesi herhangi bir anestezi uygulaması yoktur. Bir istirahat gerektirmediğinden kişi işlem bittiğinde günlük yaşamına geri döner.
Sağlık Bakanlığı yetki belgeli Konya GETAT, hacamat tedavisi yaptırabileceğiniz güvenilir bir kliniktir. Deneyimli hekimlerimizden hacamat uygulaması için randevu alabilir, hijyenik bir ortamda size uygun hacamat tedavisini yaptırarak rahatsızlıklarınızın tedavisine destek olabilirsiniz.
Hacamata Gitmeden Önce Ne Yapmalı?
- Hacamat günüden en az 1 gün önce hayvansal gıdaların alımı kesilmelidir. Protein içerikli olan hayvansal gıdalar kanı koyulaştırıcı özelliğe sahiptir. Bu nedenle en az 1 gün öncesinden protein perhizi önerilir.
- Kan dolaşımının yavaşlamaması için 1 gün önce cinsel ilişkiye girilmemelidir.
- Hacamattan en az 3 saat önce yeme-içme kesilmelidir. Aşırı tok ya da çok aç olmamak gerekir.
- Hacamattan 1 gün önce hazmı zor yiyecekler, ağır kızartmalar, asitli içecekler, bedeni yoran gıdalar, beyaz şeker ve beyaz undan uzak durulmalıdır.
- Ağır sporlardan kaçınmalı, hacamat günü dinlenmiş bir şekilde hacamata gidilmelidir.
- Sigara kullananların en az 2 saat öncesi sigara içmeyi bırakması önerilmektedir.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa doktora danışılmalı ve bilgi verilmelidir.
- Uygulama öncesi ılık bir duş almak rahatlama ve kasları gevşetme bakımından tavsiye edilir.
- Uygulama yapılacak yerin temiz olması önemlidir. Bu nedenle kıl, tüy v.s temizlenmelidir.
Hacamat uygulamasının başarılı olması için hacamat öncesi yapılması gerekenlere özen gösterilmelidir.
Hacamat Öncesi Neler Yasak?
Hacamattan 1 gün önce hazmı zor yiyeceklerin yenmesi, hayvansal gıda alımı, ağır spor yapmak ve cinsel ilişkiye girmek önerilmemektedir. 3 saat önce yeme içmenin kesilmesi, en az 2 saat önce sigara içilmemesi, kan sulandırıcı ilaç alımının doktor bilgisi dâhilinde kesilmesi dikkat edilmesi gereken hususlardır.
Hacamat Öncesi Kahve İçilir mi?
Hacamat öncesi yeme-içme 3 saat önceden bırakılmalıdır. Kahve içen birinin de en az 3 saat öncesi kahve alımını bırakması gerekir. Hacamat uygulamasından sonra da en az 2 saat bir şey yiyip içmemek önemlidir. Limonlu su veya bal şerbeti hacamat sonrası içilebilen sıvılardır.
Hacamat Öncesi Cima Neden Yasak?
Cinsel ilişki sonrası kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulamasının etkisini arttırmak için 1 gün önce cinsel ilişkiye girilmemelidir.
Hacamat Öncesi Hayvansal Gıda Yenirse Ne Olur?
Hacamattan en az 24 saat önce hayvansal gıdaların alımı kesilmelidir. Tok karna yapılan hacamat uygulaması bazı riskleri de beraberinde getirir. Tokluk halinde karın boşluğunda kan göllenir ve diğer organlara giden kan miktarı azalır. Bu nedenle en az 24 saat önce hayvansal gıda perhizi başlamalıdır.